Вибір правильної відстані від внутрішньопідлогового конвектора до вікна

Категорії

Внутрішньопідлогові конвектори є високотехнологічним і ефективним вирішенням питання обігріву будь-якого сучасного приміщення, незалежно від його функціонального призначення. В цьому плані позитивно виділяються внутрішньопідлогові конвектори від виробника ISAN Radiatory s.r.o. — вироблені з високотехнологічних матеріалів. Вони мають складну багатотрубну конструкцію, забезпечують ефективний і економічний обігрів приміщення з мінімальними витратами ресурсів на проведення опалювального процесу. Однак, для правильного розташування опалювального приладу і ефективності його роботи слід розуміти якою має бути відстань від внутрішньопідлогового конвектора до вікна.

Проблема правильного розташування внутрішньопідлогових радіаторів

У наших співвітчизників досі не сформувалася єдина думка про ефективність застосування вбудованих в підлогу радіаторів. Знаходяться люди, які відверто вважають, що використання внутрішньопідлогових опалювальних приладів є неефективною і марною тратою особистих коштів. Як правило, така думка виникає у людей, які свого часу скористалися обігрівачами сумнівної якості, до того ж, встановленими з порушенням правил їх оптимального розташування. Щоб уникнути подібних ситуацій, пропонуємо вам ознайомитися з думкою фахівців за одним із головних питань, пов'язаних з встановлення внутрішньопідлогових конвекторів. А саме, на якій відстані від вікна повинен розміщуватися опалювальний агрегат.

Оптимальна відстань від вікна

Згідно з твердженнями компетентних фахівців компанії ISAN Radiatory s.r.o., оптимальна відстань від вікна до внутрішньопідлогового конвектора не повинно перевищувати 35 см. Однак, існує також ряд нюансів, які будуть визначати найбільш вигідне розташування конвектора в опалювальному приміщенні:

  1. Першим фактором є кількість і величина встановлених в приміщенні вікон. Якщо використовуються широкоформатні панорамні вікна, для яких існує ймовірність рясного і регулярного запотівання, найкращим вирішенням ситуації буде використання внутрішньопідлогового конвектора, обладнаного вентилятором. Розміщуватися опалювальний прилад повинен таким чином, щоб сторона теплообмінника була направлена ​​до вікна, а вентилятор конвектора був спрямований вглиб приміщення. В такому випадку потік теплого повітря буде створювати завісу, що захищає вікна від запотівання;
  2. Другим фактором є пріоритетність більше опалювати приміщення. В разі, якщо основною метою встановлення внутрішньопідлогового конвектора є максимально ефективне нагнітання теплого повітря всередину приміщення, то встановлювати його необхідно вентилятором до вікна. В такому випадку потік холодного повітря від вікна відразу буде всмоктуватися вентилятором і подаватися в глиб приміщення через теплообмінник вже в нагрітому вигляді;
  3. Третім фактором є присутність штор, тюлі і т. д. на вікнах. Не менш важливим елементом максимізації ефективності використання вбудованого в підлогу радіатора є його розміщення щодо рівня гардин, тюлі, штор або фіранок вікна. За твердженнями фахівців, для ефективного обігріву приміщення вони повинні перекривати не більше 30% площі решітки конвектора. В іншому випадку буде забезпечуватися більший тепловий обдув вікна, ніж нагнітання теплого повітря всередину опалювального приміщення.

Встановлення внутрішньопідлогового конвектора ISAN — це вигідне і ефективне рішення, проте необхідно враховувати ряд важливих нюансів при їх встановленні. З цим вам завжди готові допомогти наші досвідчені фахівці, що володіють усіма необхідними знаннями та навичками.

( 2 )
Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
100% гарантія якості
14 днів на повернення товару
Доставка по всій країні
Самовивіз з магазину